Heeft je hond de basis onder de knie en blijf je graag actief bezig met je viervoeter? Dan kan dat via onze workshops waar het plezierig blijven omgaan met je hond, blijft voorop staan.
Deze workshop zijn er voor honden die zich comfortabel voelen in groepssetting en die de basis al onder de knie hebben (of je deze basis nu leerde bij Happy Tail of bij een andere trainer of hondenschool).
De workshops worden telkens georganiseerd in reeksen van 4 tot 6 lessen. Deze lessenreeksen zorgen ervoor dat je voldoende tijd krijgt om wat nieuw is onder de knie te krijgen. De plaatsen in de workshops zijn vaak beperkt tot 4 honden per groep zodat we de individuele aandacht kunnen garanderen. Een les duurt 45 minuten tenzij anders aangegeven.
Door onze samenwerking met externe lesgevers is er een ruim aanbod zodat elke hond en/of baasje wel iets kan vinden dat hem of haar ligt. Deze gast-intructeurs zijn telkens hondse professionals die expert zijn binnen hun eigen vakgebied. Je kan een beschrijving vinden van elke van hen onder de rubriek ‘over ons’.
Hieronder kunnen jullie een greep uit ons aanbod vinden. In de agenda of via de facebook pagina kunnen jullie de concrete data van de workshops volgen.
Deze workshop is veel meer dan met je hond in een cirkel lopen. De basis van deze workshop is aandacht van je hond voor jou als baasje in combinatie met leren werken onder afleiding (o.a. andere honden). Eigenschappen die handig zijn voor elke hond. Via deze leuke workshop kan je ze eens op een andere manier oefenen of perfectioneren. Daarnaast leer je jouw hond ook sturen op een afstand, handig voor hondensporten of gewoon voor bij je thuis.
Heb je geen idee over wat cirkeltraining is? Kijk dan snel even naar onze video-compilatie van de lessenreeks van 2016.
De workshop cirkeltraining organiseren we i.s.m. onze gast-instructeur Shana van Shana-co.
Heeft jouw hond het moeilijk om zichzelf te beheersen? Ziet hij iets lekker liggen op grond en sleept hij jou erheen? Of ruikt hij een lekker geurtje en kan je beter je rolschaatsen aandoen? Kan je mensen enkel begroeten vanop veilige afstand of staan anders zijn modderpoten op hun witte broek? Krijg je de deur tegen je neus omdat, eens je hem opent, je hond al aan de andere kant is?
Kortom zou jij het fijn vinden mocht je hond zichzelf leren beheersen, zodat je op een ontspannen manier kan wandelen, afleidingen kan passeren en een beleefd praatje kan maken met mensen terwijl ze jou een compliment geven over hoe goed opgevoed je hond is?
Dan is deze workshop wat je zoekt! In enkele lessen geven we jou de handvatten om je hond te trainen op deze alledaagse zaken, zodat zowel jij als je hond samen ontspannen door het leven kunnen wandelen. De eerste les is theorie (zonder hond), in anderhalf uur leggen we je uit hoe we dit gaan aanpakken. We trainen op een beloningsgerichte manier, waarbij de sleutel ligt op het creëren van rust in onze honden en het aanleren van dát gedrag dat we vooral wél willen zien. De overige lessen zijn praktijklessen.
De workshop zelfbeheersing organiseren we i.s.m. onze gast-instructeurs Kathleen en Denis van Kath&Hond.
Tijdens de zomer van 2018, werd ik tijdens een stage bij Jolein van Weperen ondergedompeld in haar 'Luisteren is Leuk' aanpak. Omdat haar aanpak me enorm inspireerde bespraken we de mogelijkheid om ook Happy Tail cursisten te laten kennismaken met deze methode tijdens onze lessenreeksen... en zo werd de workshop 'Kwispelend Luisteren' geboren - geïnspireerd door Luisteren is Leuk.
Tijdens 4 lessen zoomen we in op de grootste steunpilaren van deze methode en passen we ze toe in leuke oefeningen die makkelijk te te passen zijn on het dagelijkse leven met onze viervoeters.
De workshop Kwispelend luisteren wordt gegeven door Annelies van Happy Tail zelf.
Combisport is een actieve en leuke hondensport voor enthousiaste en sportieve baasjes/hondjes. Bij CombiSport draait het om "samen" met je hond verschillende onderdelen te nemen:
- Bij de Combi Jump neemt de hond samen met het baasje vier lage hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld.
- Bij de Combi Speed is snelheid belangrijk is. Neem met je hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde uiteraard.
- In de Stormbaan neemt je hond een reeks behendigheidstoestellen die recht achter elkaar staan opgesteld.
- Wat betreft de Gehoorzaamheid starten we heel eenvoudig maar gaandeweg wordt alles moeilijker gemaakt. Dit onderdeel doen we enkel bij de gevorderde groepen.
De workshop Combi-sport wordt gegeven door Annelies van Happy Tail zelf.
Spelenderwijs nieuwe uitdagingen voor Baas en Hond. De lessen in deze workshop worden ingekleed volgens verschillende thema's:
- K9-games
- Tonnenlol
- De pappenheimers
- Muzikale honden
- Rally Obedience
- Doggopoly
- hersengymnastiek
- ...
De workshop Fit For Fun wordt gegeven door Annelies van Happy Tail zelf.
Hoopers is voor iedereen en alle honden!
In een Hoopers parcours zitten géén sprongen, maar een parcours bestaat uit tunnels, tonnen en een soort van hoepels.
Een geweldige bezigheid voor jonge hondjes (al dan niet ter voorbereiden op agility of combisport). Maar deze workshop is ook zeer geschikt voor honden waarvoor, bijvoorbeeld door hun bouw, de sprongen en toestellen van agility te belastend zijn. Ook oudere honden kunnen zich nog steeds voluit geven bij Hoopers. Een weinig belastende sport dus!
Het is gewoon leuk om je hond op afstand te kunnen sturen en er recreatief spelletjes mee te spelen !
Zo kan je de hond leren dat jij op een plaats blijft staan en je jouw hond op commando een geheel parcours laat afleggen, ideaal als de conditie of fysieke toestand niet optimaal is maar je jouw hond wel fysiek wil plezieren.
De workshop hoopers organiseren we i.s.m. onze gast-instructeur Shana van Shana-co.
Treibball is nog jonge sport, die veel aan populariteit wint vooral omdat deze sport weinig belastend is, waardoor het zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Bij treibball staat de samenwerking tussen hond en baasje centraal. Je hond leert om grote treibballen terug te drijven naar jou, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. Als baasje mag je gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.
Ervaren treibballers kunnen tot 8 grote ballen terugdrijven tot in de goal waar het baasje staat aan de rand van het veld. Er zijn ook heel wat spelvarianten te bedenken zoals een parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, tijd-gambling.
De workshop treibball organiseren we i.s.m. onze gast-instructeur Shana van Shana-co.
Gebruik de neus van je hond om samen plezier te beleven! Kortom: speurwerk, zoekspelletjes en snuffelplezier.
De workshop Speuren wordt gegeven door gast-instructeur Wim van hondenschool De Roopoorte.
Komt je hond naar je toe als je hem roept? "Ja, als ik een snoepje vast heb", "Alleen in de tuin, buiten in het veld niet hoor", "Ja, behalve wanneer hij een konijn gezien of geroken heeft", "Ja, maar niet als er een andere hond aankomt hoor", "Neen, daarom durf ik hem op wandeling niet loslaten", "Wanneer hij zin heeft"... herkenbaar?
Toch is het net dat wat de meeste mensen graag zouden hebben: een hond die naar je toe komt rennen wanneer je hem roept.
Onze gastinstructeurs Kathleen en Denis volgt nu reeds enkele jaren de cursussen van Susan Garrett, een Canadese hondentrainster. Zij heeft een methode bedacht met de naam ‘Five Minute Formula to a Briljant Recall’, oftewel de ‘Vijf Minuten Formule voor een Briljante Rappel’.
De methode bestaat uit één theorieles en een trainingsplan van in totaal 5 weken, waarbij je een serie oefeningen of spelletjes aanleert. Door deze spelletjes 5 minuten per dag, 5 dagen per week gedurende 5 weken te spelen met je hond leer je je hond meteen tot bij jou te komen wanneer je hem roept en vooral om altijd JOU te kiezen, wat er ook van andere personen, dieren of afleiding rondom hem gebeurt. De oefeningen zijn ook een perfecte voorbereiding op het volgen aan de leiband en zorgen voor een betere band tussen jou en je hond. Aan het einde van de lessenreeks heb je tal van oefeningen ter beschikking om samen met je hond te spelen/trainen. De laatste les doen we "in het echt", we gaan dan samen naar het bos en testen hoever jij en je hond samen al gevorderd zijn.
De workshop 'Kom hier' organiseren we i.s.m. onze gast-instructeurs Kathleen en Denis van Kath&Hond.
Rally-O is een mix tussen gehoorzaamheid, obedience en agility. Correcties zijn volledig uit den boze. Het doel is om samen met je hond een parcours te volgen waarbij je allerlei bordjes tegenkomt en je moet uitvoeren wat er op de bordjes staat. Het officiële Rally-O reglement kent een 80-tal bordjes. Onze workshops zijn niet gericht op het lopen van wedstrijden waardoor we behoorlijk creatief kunnen zijn met de bordjes...
Toch is het best intensief om te trainen. Laat je hond maar eens liggen en loop een rondje om hem heen. Slalom maar eens tussen kegels met je hond zonder riem, terwijl er aan de zijkanten twee volle etensbakken staan. Uiteraard zit er steeds een opbouw in de oefeningen.
Rally-O is in Amerika ontstaan en daar ondertussen uitgegroeid tot een populaire hondensport met wedstrijden en verschillende klassementen. In onze regionen is deze sport echter minder bekend. Volledig onterecht als je het ons vraagt!
De workshop Rally-O organiseren we i.s.m. onze gast-instructeurs Kathleen en Denis van Kath&Hond.
Wie zich goed voelt in zijn vel, voelt zich goed in zijn hoofd. Door te werken met allerlei sportmateriaal (balanseieren, balanskussens, plankenparcours, tonnen en krukjes) werken we aan de balans en coördinatie van jouw hond omdat hij zijn lichaam beter kennen en zijn evenwicht leert zoeken en behouden.
Op die manier kan je hond zelfvertrouwen te ontwikkelen evenals lichaamsbewustzijn en vertrouwen in jou als begeleider. De ideale voorbereiding voor de sport om onder meer blessures te voorkomen of gewoonweg de ideale ontspanning om samen met jouw hond te doen! Elke hond, jong en oud, is welkom, we passen de oefeningen aan de hond aan.
Bij elke oefening wordt uitgelegd op welk deel van het lichaam we werken, hoe de oefening moet worden opgebouwd en waarop te letten bij het uitvoeren ervan. Je leert jouw hond te observeren en zijn/haar signalen te herkennen.
De workshop Brains & Balance organiseren we i.s.m. onze gast-instructeur Kaat van Kate&Dogs.