Over Happy Tail

Annelies Van Nuffel-14
Happy-Tail
Home | Over Happy Tail

HAPPY TAIL

Wenst u een sociale, stabiele en kwispelende huishond? Dan bent u bij Happy Tail aan het juiste adres.

Omdat we een goede relatie tussen u en uw hond nastreven werken wij op een beloningsgerichte en hondvriendelijke manier. Het beste resultaat bekomen we immers indien zowel u als uw hond plezier beleven aan de lessen. Happy Tail streeft ernaar u zoveel mogelijk kennis mee te geven zodat problemen voorkomen kunnen worden in plaats van ze later trachten te 'genezen'.

Verder leggen wij graag de nadruk op persoonlijke aandacht en begeleiding. Naast het geven van individuele lessen werken wij ook in kleine groepjes van max. 4 cursisten. Op deze manier zijn alle lessen op maat van u, uw gezin en uw hond, want geen hond en mens zijn nu eenmaal hetzelfde! Schrijf u dus tijdig indien u zeker wil zijn van een plaatsje in onze lessen.

Bij Happy Tail willen we ook graag kwaliteit bieden. Daarom investeerden we naast ons buitenterrein ook in een binnentrainingshal en een leszaal zodat we in alle comfort aandacht kunnen geven aan de opvoeding van de honden.

Als lesgever bij Happy Tail scholen we ons continue bij en werken we met gastinstructeurs die telkens expert zijn in hun eigen vakgebied.

Snuffel rustig rond op de site en ontdek wat we u allemaal kunnen bieden, aarzel niet om ons te contacteren bij eventuele vragen.

Veel snuffelplezier...

Annelies

Ik ben Annelies en startte Happy Tail op in 2007. Ik krijg energie van het begeleiden van pupjes en hun eigenaars. Niet alleen tijdens één-op-één lessen maar vooral tijdens onze lessen in kleine groepjes want ik hou van de dynamiek tussen de hondjes en de eigenaars. Binnen Happy Tail verzorg ik de lessen voor pupjes, juniors en volwassen honden. Om ervoor te zorgen dat het niet alleen prima verloopt op de hondenschool maar ook thuis, geven we ook skills lessen. In deze lessen willen we de baasjes meer skills geven over net deze zaken die nodig zijn om je hond goed te begeleiden en te begrijpen wat ze nodig hebben. Met deze basis kunnen de baasjes leuk aan de slag met het begeleiden en opvoeden van de pups. Uiteraard verzorg ik ook de individuele begeleiding van honden en eigenaars als het even wat moeilijker gaat (al dan niet in samenwerking met andere collega’s zoals Annelies van Wablaf, zie hieronder).

Zelf verzorgen we de workshops Combi-sport omdat dit ons ‘ding’ is... het is de ideale mix is tussen gehoorzaamheid, toestellen en leuk bezig zijn met je hond. Voor de workshop ‘Fit For Fun’ halen we onze inspiratie uit onze ‘chiro-jaren’ met een sausje van hondse activiteiten. Sinds een stage bij Jolein van Weperen, organiseren we ook de workshop ‘kwispelend luisteren’ – geïnspireerd door haar aanpak in hondenschool De Laar en haar boeken ‘Luisteren is Leuk’ (deel 1 en 2).

Als jong meisje hield ik ervan bezig te zijn met dieren en hen te verzorgen. Als je het mij vraagt zou elk kind met een hart voor dieren de mogelijkheid moeten krijgen om te leren hoe ze op een verantwoorde manier met dieren kunnen omgaan, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Als jonge mama ben ik me er erg van bewust dat veiligheid voor kinderen helemaal bovenaan staat en dat het niet altijd eenvoudig is om kinderen en honden samen groot te brengen. Daarom ben ik me de laatste jaren gaan specialiseren in de omgang tussen kinderen, honden en hun ouders of hondeneigenaren. Hierin werk ik vooral graag preventief door zowel (groot)ouder, kind als hondeneigenaar de juiste informatie te geven. Binnen ons Kind&Hond aanbod kan je onze ‘preventieve’ en ‘curatieve’ aanbod vinden. Daarnaast gaan we ook met kinderen aan de slag in workshops met en zonder eigen honden en tijdens de kind&Hond kampen i.s.m. Free time VZW.

Naast mijn superleuke hondenbaan, ben ik na 15 jaren onderzoek rond het gedrag en welzijn van landbouwdieren, in 2016 beginnen lesgeven als lector aan de bachelorstudenten Dierenzorg binnen HOGENT.

Meer info over de persoon achter Annelies en de gevolgde opleidingen kan je HIER vinden.

Nog aan te vullen :-).

Gastinstructeurs bij Happy Tail

Naast onze eigen inbreng binnen Happy Tail, werken we graag samen met andere hondenprofessionals die telkens doorgredreven kennis en expertise hebben, aanvullend aan de onze. Op deze manier kunnen we een nog completer aanbod bieden aan onze cursisten én baasje en hond nog beter begeleiden. Samen weten en kunnen we veel meer. Hieronder kan je onze vaste gast-intructeurs vinden die telkens instaan voor het geven van specifieke lessen(reeksen) of workshops.

Annelies van Wablaf vormt de perfecte aanvulling bij ons eigen aanbod binnen Happy Tail. Annelies weet als geen andere mensen te bereiken en te motiveren om ook met de moeilijkere kanten van hun hond om te gaan. Niet altijd door doorgedreven training  maar vaak door kijken naar je hond, begrijpen en net daar ondersteunen waar je hond het nodig heeft. Haar hart ligt bij de junior en volwassen honden, die de wereld behoorlijk spannend vinden, trekken aan de lijn en al eens durven duidelijk communiceren dat ze iets niet leuk vinden. Door onze samenwerking, krijgen niet alleen de honden die het iets moeilijker hebben – maar ook de baasjes van deze honden – de begeleiding die ze nodig hebben.

Onze samenwerking met Shana is heel gevarieerd. Shana is immers een duizendpoot wat betreft hondenskills en –kennis. Naast het feit dat ze een geweldige trimster en fokster is, voelt ze honden heel goed aan. Ze heeft zelf 13 honden waarmee ze tal van hondensporten beoefent, met succes. Shana verzorgt onze workshops cirkeltraining, hoopers en treibball... en sinds kort ook onze skills les rond verzorging van de hond. Daarnaast worden de honden van Shana ingezet voor onze Kind-Hond-kampen en lessenreeksen met kinderen. Niet alleen omdat ze super kindvriendelijk zijn en heel graag dingen doen maar vooral om we de veiligheid tussen de honden onderling en tussen de kinderen en de honden willen garanderen. We kennen de honden immers door en door en de honden kennen elkaar... . In een latere fase gaan de kinderen in de lessenreeksen elk met hun eigen hond aan de slag.

Ik leerde Kathleen enkele jaren geleden kennen tijdens een autorit naar een hondencongres in Denemarken. Samen met Denis traint ze al jaren blindegeleidehonden op voor KNGF. Ze wonen tegen de Nederlandse grens, toch komen ze enkele keren per jaar naar Erpe-Mere om hun kennis en praktijkervaring te delen in de workshops ‘zelfbeheersing voor (jonge) honden’, ‘kom hier’ en ‘Rally-O’. Hun ervaring als blindegeleidehonden trainers is een enorme meerwaarde vooral voor de honden die net iets enthousiaster zijn naar de dagelijkse prikkels in onze wereld. Wie wil er nu niet leren van mensen die dagelijks geleidehonden opleiden?

Als we de neus van de honden aan het werk willen zetten, rekenen we op Wim. Niet alleen omdat Wim met zijn enthousiaste aanpak iedereen meekrijgt, maar vooral omdat Wim heel goed weet hoe hij de mensen kan begeleiden in de ‘detectie’ en ‘mantrail’-lessenreeksen. Reeds meerdere cursisten zijn na een Happy Tail-lessenreels met Wim, verder blijven ‘speur’-lessen bij Wim binnen zijn eigen hondenschool. Ideaal... want de bedoeling van de lessenreeksen is net dat je proeft van verschillende sporten/bezigheden met je hond. Valt iets super goed mee... dan kan je daarin verder gaan. Andere cursisten houden dan weer meer van de afwisseling tussen de lessenreeksen.

Kaat specialiseerde zich in het hondenlichaam. Door haar workshops ‘body & balance’ en ‘massage’ leer je het lichaam van je hond kennen met je ogen en je handen. Kaat leert ons in deze lessenreeksen kijken naar je eigen hond en voelen hoe hij of zij in elkaar zit. Het is niet allen leuk om te doen maar het geeft je ook de skills om sneller aan te voelen of te zien wanneer het minder goed met je hond.

Naast onze nauwe samenwerking met bovenstaande collega’s, sturen we cursisten vol vertrouwen door naar Lies van DogsInMind voor ‘natuurlijk speuren’ of naar Sofie van Hondersteboven voor ‘jachttrainingen’.  Beide dames zijn een kei in hun vak en meer dan het contacteren waard.

Ayla heeft als ontwerper al tal van hondse dingen voor ons gemaakt zoals ons nieuwe logo, check it out bij Moob-design.

Annelies Van Nuffel-11
Heb je vragen over Over Happy Tail?
CONTACTEER ONS
Annelies low res-11 - kopie

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX