Junior Lessen

HappyTail_JUNIOR_Berner_1200x600
Junior
Home | Junior Lessen

Hou je vast ...

Je pup zal al snel uitgroeien tot een heuse puber. Plots is de wereld rond hen veel interessanter dan het baasje en soms lijken ze niets meer te begrijpen. Klinkt het bekend? Niet getreurd, ook dit gaat voorbij. Het belangrijkste is dat je op jonge leeftijd een goede basis hebt gelegd zodat je - na even een stapje terug te zetten - de draad weer kan oppikken na het puberen.

Met vriendelijk, consequent en geduldig handelen help je je pubers door deze, ook voor hen, moeilijke periode heen. Tijdens deze levensfase stemmen we onze begeleiding af op de behoeftes van jou en je hond.

Juniors die de puplessen doorlopen hebben, kunnen automatisch doorstromen naar junior-lessen als ze dit wensen. Dit juniorpakket bestaat uit

 • 6 groepslessen,
 • 2 theoretische skills-lessen en
 • 3 sociale wandelingen.

In de groepslessen worden alle eerder aangeleerde oefeningen onderhouden en werken we met steeds meer afleiding. Door middel van leuke oefeningen gaan we je junior helpen in zijn mentale en fysieke ontwikkeling.

Tijdens de 2 skills lezingen gaan we in op ‘puberende honden’ en leer je de mogelijke risicosituaties van jouw hond kennen in combinatie met kinderen. Voor ouders of grootouders is het ontzettende belangrijk om te weten welke kind&Hond-situaties er mogelijks extra aandacht vergen. Na de afloop van deze lezing horen we vaak 'dit zou eigenlijk elke hondeneigenaar moeten weten’ ... . Daarom bieden we deze lezing standaard aan in het juniorpakket, ook voor de juniors die niet samenleven met jonge kinderen.

De 3 sociale wandelingen van dit pakket gaan door op verplaatsing (park, sporthal, markt, terrasje aan café, enz.). Op een extreem jonge leeftijd worden onze pups bekogeld met verwachtingen, prikkels, moeten,… Er is vaak te weinig ruimte over voor zelfontwikkeling, ontdekken, voelen, ruiken, horen, ervaren, gewennen en verkennen. En daarom zetten wij in op gewenning! Gewennen aan het (drukke) mensenleven, op een rustig tempo met respect voor de grenzen en het leervermogen van elke hond. Want wij geloven dat leren pas mogelijk is vanuit veiligheid, vertrouwen en zelfzekerheid.

Is je hond al ouder dan 4 maand, of heb je met je puber liever individuele begeleiding? Dan kan dat uiteraard altijd, neem even contact met ons op.

Heb je – naast de gehoorzaamheid – eens zin in iets anders, dan nodigen we je uit om de workshops ‘cirkeltraining’ of ‘zelfbeheersing’ uit te proberen... beiden zijn heel geschikt voor jonge puberende honden.

Uiteraard behoren de andere workshops ook tot de mogelijkheden.

Wanneer:

 • Groepslessen voor juniors gaan bijna elke maandagavond door. De lessen duren telkens 30 min., het aanvangsuur zal afhangen van de groep waarin je terecht komt met je hond.
 • Juniorskills-lezingen: dinsdagavond (zie onze agenda voor specifieke data)
 • Sociale wandelingen: zaterdagvoormiddag (zie onze agenda voor specifieke data)
 • Individuele begeleiding is steeds op afspraak

Waar:

 • Groepslessen: Indoor of outdoor traininglocatie van Happy Tail (resp. Kuilstraat 50 of Keerstraat 219 te Erpe Mere) of op verplaatsing (de locatie wordt doorgegeven door lesgeefster)
 • Individuele begeleiding: indoor trainingslocatie van Happy Tail, op verplaatsing of bij u thuis.

Prijs:

 • Groepslessen:
  • 150 euro (6 groepslessen, 2 skills-lezingen en 3 sociale wandelingen).
 • Individuele begeleiding op Happy Tail:
  • 45 euro voor de eerste les en 35 euro voor vervolglessen
 • Individuele begeleiding bij u thuis of op verplaatsing:
  • 60 euro voor de eerste les en 45 euro voor de vervolglessen (+ km vergoeding)

Heb je een pup dat al ouder is dan 4 maand en wil je graag starten met groepslessen?

Dat kan.

Pupjes die ouder zijn dan 4 maanden zijn welkom in de groepslessen na het volgen van 1 (of meerdere) individuele lessen. Het aantal lessen is afhankelijk van jouw verwachtingen, het niveau van je hond en jullie wensen en noden. We bespreken samen of jullie wensen door te stromen naar de groepslessen op het moment dat er een plekje vrij komt in een geschikte groepsles. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Volgde je met je hond al les bij een andere hondenschool of trainer, en stroom je graag in? Dat kan ook.

Neem even contact met ons om te bespreken wat er mogelijk is.

HappyTail_JUNIOR_Husky_600x1200
Heb je vragen over Junior Lessen?
CONTACTEER ONS
HappyTail_JUNIOR_HerderHand_600x600

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX