Puppy Lessen

HappyTail_PUPPY_Labradoodle_1200x600
Puppy
Home | Puppy Lessen

Gefeliciteerd!
Je bent het trotse baasje van een pup of je denkt erover een pupje in huis te nemen. Gelukkig kan je in boeken en op het wereldwijde web veel informatie vinden over hoe je deze kleine schattige haarbal opvoedt tot een fijne gezinshond. Misschien zie je er tegenop om al deze informatie door te nemen? Of misschien heb je nog steeds vragen over hoe het nu juist moet in de praktijk?

Wij begeleiden je graag bij de opvoeding van jouw pup tot een stabiele en sociale huishond, want goed begonnen is half gewonnen!

Bij Happy Tail kan je terecht voor een persoonlijks aanpak op maat van jou, je pup en je gezin. Je kan kiezen voor groepslesjes met een 4-tal pupjes, voor individuele begeleiding of voor een combinatie van beiden.

Klik hieronder om ons pup-aanbod in detail te vinden. Pupjes die graag starten met groepslessen kunnen dit voor ze de leeftijd van 4 maanden* bereiken.

Het puppakket combineert

 • 9 groepslessen en
 • 4 skills-lessen en
 • 2 sociale wandelingen.

In de groepslessen leggen we op een speelse manier de fundamenten voor jouw stabiele huishond. Hier ligt de focus vooral op het aanleren van belangrijkste skills die handig zijn voor jou en voor je pup. Denk aan ‘kom hier’, ‘blijf’, ‘los’, omgang- en begroetingsregels naar andere honden en mensen en vooral aandacht voor de baas, ... Onze groepslessen gaan door in onze trainingshal te Erpe-Mere in groepjes met max. 4 hondjes Op die manier kunnen we garanderen dat zowel jij – al dan niet samen met je gezin – en jouw pup alle aandacht krijgen.

Tijdens de sociale wandelingen kijken vooral hoe je pup omgaat met ‘onze wereld’ en geven we tips over hoe je jouw pup daar best in kan begeleiden.

Opvoeden van een pup doe je niet alleen op de hondenschool maar vooral thuis. Daarom geven we tijdens de skills lessen enerzijds belangrijke info mee zodat je als hondenbaas je pup nog beter kan begrijpen en begeleiden. Onderwerpen zoals hondentaal, hoe honden leren, wat pupjes nodig hebben en hoe ze mentaal en fysiek ontwikkelen komen aan bod. Anderzijds nemen we tijdens de skills lessen ook rustig de tijd om dieper in te gaan op al je vragen. Vanzelfsprekend kan je ons ook buiten de lesuren contacteren voor je vragen over de omgang of opvoeding van je pup.

LET OP! Bij Happy Tail kan elk nieuw pupbaasje starten met de groepslessen na de zogenaamde 'startles' (zie hieronder). Deze les is vrijblijvend. Je kiest dus na deze les of je al dan niet verder gaat met de lessen. Deze startles is wel noodzakelijk om de groepslessen op te starten.

Wij geloven in individuele begeleiding omdat elke pup, elke baasje en elke gezinssituatie anders is. We streven hiernaar in onze groepslessen maar soms is individuele begeleiding een betere oplossing voor de pup of de gezins/werksituatie van de baasjes. De individuele trainingen zijn dan ook afgestemd op jouw wensen en de mogelijkheden van jouw pup. Deze lessen kunnen bij Happy Tail of bij jou thuis doorgaan. Indien je dit wenst kunnen we ook op verplaatsing (bos, markt, park, enzovoort) oefenen voor de verdere socialisatie van uw pup.

Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat je pup in contact komt met andere pups. Dit kan tijdens de skills lessen en de sociale wandelingen die je naast de individuele lessen kan volgen.

De individuele lessen waarvan je zelf mee de inhoud kan bepalen, plannen we in op het tijdstip dat past in jouw en in onze agenda. In tegenstelling tot de groepslessen in deelname aan de startles niet verplicht voor het opstarten van individuele begeleiding, maar het mag en kan uiteraard wel.

Deelname aan de groepslessen wordt voorafgegaan door een startles. Deze les is vrijblijvend maar wel noodzakelijk alvorens te kunnen starten met groepslessen. Gezien de huidige Covid-19-maatregelen, gaat de startles voorlopig niet in groep door maar individueel.

Tijdens de startles bespreken we hoe je de komst van je pup zo goed mogelijk kan voorbereiden en hoe je de eerste dagen best aanpakt wat betreft slaapplek, je pup leren zindelijk zijn, wanneer je pup alleen laten, ... . We gaan in op het beloningsgericht opvoeden van je pup, de meest voorkomende probleempjes en we geven tips van hoe hiermee om te gaan. Na deze les heb je al heel wat informatie gekregen over de opvoeding van je pup en wat richtlijnen over de goede voorbereiding en eerste dagen dat je pup in huis is. Daarnaast geven we ook uitleg over de aanpak van Happy Tail. Wij vinden het immers erg belangrijk dat je vooraf weet waarvoor je je engageert.

Je volledige gezin is welkom tijdens de startles. Deze les duurt ongeveer een uurtje. Je pup kan op deze manier al rustig wennen aan de omgeving van de hondenschool en op ontdekkingstocht gaan, alvorens ze aansluiten bij de groepslesjes.

Een pup leert razendsnel, het is dan ook belangrijk zo vlug mogelijk met je pup aan de socialisatie en opvoeding te beginnen. De ideale leeftijd voor het starten met groepslessen is 9-10-11 weken. Dan hebben de pupjes reeds een 2de vaccin gekregen (titterbepaling mag ook) en zijn ze alvast gewend aan jullie en hun nieuwe leefomgeving.

Neem dus best tijdig contact met ons op zodat we jou een plekje kunnen reserveren op het geschikte moment.

 

Je kan de theoretische skills lessen natuurlijk ook starten van zodra je met de groepslessen start.

Je bent welkom in de startles en theoretische skills-lessen van zodra je hem in huis hebt of nog beter voor je hem in huis hebt.  Zo heb je al heel wat info gehad eens je pup oud genoeg is om te starten met de groepslessen.

 

Pupjes ouder dan 4 maand

Eens pups ouder zijn dan 16 weken wordt het leeftijdsverschil met de pups van 9 weken te groot en verwijzen we door naar 1 of meerdere individuele lessen (zie hierboven).

 

Wat met vaccinaties?

In de meeste hondenscholen kan je echter pas terecht als je pup volledig ingeënt is (leeftijd 12 of 16 weken). Dit uit angst voor het opdoen van enge ziekten tijdens de lessen of tijdens korte wandelingen op straat of in het veld. Hoewel dit niet uit te sluiten is, vinden vele dierenartsen het medisch verantwoord om met de socialisatie te starten zodra je jouw pup in huis hebt. Indien je pup van bij een goede fokker komt die de moeder goed heeft laten inenten, heeft hij van zijn moeder de nodige antistoffen meegekregen. In het nest is de pup vaak al voor de eerste keer ingeënt of getitterd. Pupjes kunnen enkele dagen na hun 2de vaccin/titterbepaling starten met de groepslessen. Het opstarten met de startles en de skills lessen kan uiteraard al vroeger omdat je deze lessen volgt zonder pup.

Wanneer:

 • Startles: op afspraak
 • Puppyskills: dinsdagavond en soms zaterdag (volgens de planning)
 • Groepslessen gehoorzaamheid: woensdagavond tussen 18u tot 21u30. De lessen duren telkens 30 min., het aanvangsuur zal afhangen van de groep waarin je terecht komt met je pup.
 • Individuele begeleiding: op afspraak

Waar:

 • Startles, skills- en groepslessen: leszaal of indoor trainingshal (Kuilstraat 50 te Erpe-Mere).
 • Sociale wandelingen gaan door op verplaatsing (locatie wordt doorgegeven door de lesgeefster).
 • Individuele begeleiding: op Happy Tail, op verplaatsing of bij je thuis.

Prijs:

 • Startles: 35 euro indien individueel
 • Puppakket: 195 euro (9 groepslessen, 1 individuele startles, skills lessen + 2 sociale wandelingen)
 • Individuele begeleiding op Happy Tail:
  • 45 euro voor de eerste les en 35 euro voor vervolglessen + eventueel 80 euro voor de skills lessen en de sociale wandelingen
 • Individuele begeleiding bij u thuis of op verplaatsing:
  • 60 euro voor de eerste les en 45 euro voor de vervolglessen (+ km vergoeding) + eventueel 80 euro voor de skills lessen en de sociale wandelingen
HappyTail_PUPPY_ZwarteHondLijn_600x1200
Heb je vragen over Puppy Lessen?
CONTACTEER ONS
HappyTail_PUPPY_Akita_600x600

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX