Kind & Hond

HappyTail_KINDHOND_CavalierZetel_1200x600
Kind-Hond
Home | Kind & Hond

Als kind kunnen opgroeien tussen dieren is op vele manieren een enorme meerwaarde. Als je het mij vraagt zou elk kind met een hart voor dieren de mogelijkheid moeten krijgen om te leren hoe ze op een verantwoorde manier met dieren kunnen omgaan, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Als jonge mama ben ik me er erg van bewust dat veiligheid voor kinderen helemaal bovenaan staat en dat het niet altijd eenvoudig is om kinderen en honden samen groot te brengen. Bij Happy Tail willen we ons 100% inzetten in het voorkomen van bijtincidenten bij kinderen.

Daarom zijn we ons de laatste jaren gaan specialiseren in de omgang tussen kinderen, honden en hun ouders of hondeneigenaren. Hierin willen we vooral graag preventief werken door zowel (groot)ouder, kind als hondeneigenaar de juiste informatie te geven.

Binnen ons Kind&Hond aanbod kan je ons ‘preventieve’ aanbod vinden met

LEZINGEN

Als toekomstige (groot)ouder tref je vaak heel wat voorbereideingen voor de komst van het nieuwe kindje. Vergeet je ook je hond niet voor te bereiden op de komst van de baby?

Veel gezinnen of toekomstige grootouders hebben ook een hele leuke huishond waarvan ze hopen dat die het weldra uitstekend gaat vinden met het nieuwe gezinslid.

Vaak is dat zo, maar even vaak heeft deze verandering in gezinssituatie een grote invloed op de hond, groter dan oorspronkelijk gedacht. Jammer, want er zijn heel wat handige tips die je kan gebruiken om voor je viervoeter voor te bereiden.

Heb je een hond en ben je zwanger of wordt je binnenkort grootouder? Dan kan je vast wel iets nuttigs opsteken tijdens deze lezing. Deze lezing is ook geschikt voor ouders met een kinderwens.

 

PRAKTISCH

We geven deze lezing op Happy Tail en op verplaatsing. Check onze agenda voor de reeds ingeplande data.

Er is niets mooiers dan honden en kinderen die in harmonie samen leven, vind je niet? Wij vinden dat ook. Uiteraard weet iedereen dat je een kind niet aan de oren van een hond mag laten trekken, of dat je kinderen en honden niet zonder supervisie alleen kan laten.

 

Maar wist je dat kinderen het slachtoffer zijn in bijna de helft van de bijtincidenten? En wist je dat in de meeste gevallen een volwassene aanwezig was? Er was dus supervisie... Alleen hadden deze volwassenen het niet zien aankomen of kunnen voorspellen.

Wij geloven in ‘beter voorkomen dan genezen’ want bij bijtincidenten zijn er geen winnaars, enkel verliezers.

Tijdens deze lezing staan we stil bij de grootste risicosituaties en pas je deze meteen toe op je eigen hond. Na de lezing ben je dus in staat de risicosituaties te herkennen in het algemeen en ken je de specifieke risico’s voor jouw hond. Help ons de hondenbeten te verminderen.

De focus ligt hier vooral op preventie van hondenbeten bij kinderen door het goed informeren en begeleiden van alle betrokken partijen: Hond - Kind en Ouders/Hondeneigenaars. Want binnen deze driehoek draait het immers allemaal.

 

PRAKTISCH

We geven deze lezing op Happy Tail en op verplaatsing. Check onze agenda voor de reeds ingeplande data.

 

LESSENREEKSEN VOOR KINDEREN

Met de kinderen gaan we aan de slag in workshops met en zonder eigen honden en tijdens de Kind&Hond kampen.

Een lessenreeks op maat voor kinderen. Op een speelse manier leren we kinderen hoe ze op een veilige manier kunnen omgaan met honden. We leren hen de taal van honden, hoe ze kunnen spelen met de hond zodat ook de hond het leuk kan vinden, hoe een hond zijn grens kan aangeven en hoe zij dit kunnen doen naar de hond, wanneer ze beter hulp inschakelen van een volwassene en wat een  hond allemaal nodig heeft als verzorging. We maken hondenspelletjes en hondenkoekjes en gaan  natuurlijk ook met honden aan de slag. Kortom... ze leren alles om een super hondenbaas te worden.

Tijdens deze lessenreeks, werken de kinderen ook thuis verder met wat ze geleerd hebben. Ze maken beeldmateriaal van hun eigen hond of een hond van vrienden of familie zodat ze tijdens de lessen ook van elkaar kunnen leren.

 

PRAKTISCH

Deze workshop werken we nog even verder praktisch uit. Contacteer ons als je graag als eerste op de hoogte gehouden wordt.

Een kamp voor echte hondenfans tijdens juli en/of augustus!

Elke dag leren we in de voormiddag bij over honden, en in de namiddag gaan we zelf met de honden aan de slag!

Je hoeft zelf geen hond te hebben om deel te nemen, wij zorgen voor een leuke sociale hondenbende. Je eigen hond meenemen naar dit kamp kan helaas niet.

 

Contacteer ons voor meer info.

Bekijk hier een filmpje van de afgelopen kampen.

 

LESSENREEKSEN VOOR HET HELE GEZIN

Binnenkort meer info.

Binnenkort meer info.

 

Uiteraard hebben we ook een ‘curatieve’ aanbod voor als het minder goed gaat tussen jullie viervoeters en kinderen.

Heeft je hond je kind gebeten, of gedreigd om je kind te bijten? Of maak je je zorgen om de interactie tussen je hond en kinderen?

Dan bekijken we samen wat er nodig is om de situatie zo veilig mogelijk te krijgen voor de kinderen, je hond(en) en jou als ouder en hondeneigenaar in een traject op maat.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Zit je met een vraag i.v.m. kinderen en honden en wil hier graag even kort in overleg gaan? Dan maken we graag een half uurtje voor je vrij om telefonisch of via skype even je vraag te bespreken. Dit gesprek is vrijblijvend. Je beslist dus nadien zelf of je al dan niet meer begeleiding nodig zou hebben.

Interesse in een ‘screeningsgesprek’? Geef ons dan een seintje via het contactformulier.

HappyTail_KINDHOND_ZwangerSchoentjes_600x1200
Heb je vragen over Kind & Hond?
CONTACTEER ONS
HappyTail_KINDHOND_ZwangerBuik_600x1200

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX