Kind & Hond

HappyTail_KINDHOND_CavalierZetel_1200x600
Kind-Hond
Home | Kind & Hond

Als kind kunnen opgroeien tussen dieren is op vele manieren een enorme meerwaarde. Als je het mij vraagt zou elk kind met een hart voor dieren de mogelijkheid moeten krijgen om te leren hoe ze op een verantwoorde manier met dieren kunnen omgaan, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Als jonge mama ben ik me er erg van bewust dat veiligheid voor kinderen helemaal bovenaan staat en dat het niet altijd eenvoudig is om kinderen en honden samen groot te brengen. Bij Happy Tail willen we ons 100% inzetten in het voorkomen van bijtincidenten bij kinderen.

Daarom zijn we ons de laatste jaren gaan specialiseren in de omgang tussen kinderen, honden en hun ouders of hondeneigenaren. Hierin willen we vooral graag preventief werken door zowel (groot)ouder, kind als hondeneigenaar de juiste informatie te geven.

Binnen ons Kind&Hond aanbod kan je ons ‘preventieve’ aanbod vinden met

LEZINGEN

Als toekomstige (groot)ouder tref je vaak heel wat voorbereideingen voor de komst van het nieuwe kindje. Vergeet je ook je hond niet voor te bereiden op de komst van de baby?

Veel gezinnen of toekomstige grootouders hebben ook een hele leuke huishond waarvan ze hopen dat die het weldra uitstekend gaat vinden met het nieuwe gezinslid.

Vaak is dat zo, maar even vaak heeft deze verandering in gezinssituatie een grote invloed op de hond, groter dan oorspronkelijk gedacht. Jammer, want er zijn heel wat handige tips die je kan gebruiken om voor je viervoeter voor te bereiden.

Heb je een hond en ben je zwanger of wordt je binnenkort grootouder? Dan kan je vast wel iets nuttigs opsteken tijdens deze lezing. Deze lezing is ook geschikt voor ouders met een kinderwens.

 

PRAKTISCH

We geven deze lezing op Happy Tail en op verplaatsing. Check onze agenda voor de reeds ingeplande data.

Er is niets mooiers dan honden en kinderen die in harmonie samen leven, vind je niet? Wij vinden dat ook. Uiteraard weet iedereen dat je een kind niet aan de oren van een hond mag laten trekken, of dat je kinderen en honden niet zonder supervisie alleen kan laten.

 

Maar wist je dat kinderen het slachtoffer zijn in bijna de helft van de bijtincidenten? En wist je dat in de meeste gevallen een volwassene aanwezig was? Er was dus supervisie... Alleen hadden deze volwassenen het niet zien aankomen of kunnen voorspellen.

Wij geloven in ‘beter voorkomen dan genezen’ want bij bijtincidenten zijn er geen winnaars, enkel verliezers.

Tijdens deze lezing staan we stil bij de grootste risicosituaties en pas je deze meteen toe op je eigen hond. Na de lezing ben je dus in staat de risicosituaties te herkennen in het algemeen en ken je de specifieke risico’s voor jouw hond. Help ons de hondenbeten te verminderen.

De focus ligt hier vooral op preventie van hondenbeten bij kinderen door het goed informeren en begeleiden van alle betrokken partijen: Hond - Kind en Ouders/Hondeneigenaars. Want binnen deze driehoek draait het immers allemaal.

 

PRAKTISCH

We geven deze lezing op Happy Tail en op verplaatsing. Check onze agenda voor de reeds ingeplande data.

 

LESSENREEKSEN VOOR KINDEREN

Met de kinderen gaan we aan de slag in workshops met en zonder eigen honden en tijdens de Kind&Hond kampen.

Tijdens deze lessenreeks leren de kinderen hoe ze een super hondenvriend kunnen worden: Hoe moet je een hond verzorgen en trainen? Wat heeft een hond nodig en hoe kan je op een juiste manier met een hond omgaan? We wisselen theorie af met leerzame spelletjes en leren hen over hondentaal, de emoties van honden en hoe je het leven kan bekijken vanuit een hondenbril.

Via een handig werkmapje bouwen de kinderen aan hun eigen naslagwerk waar ze alle informatie nog eens beknopt terug kunnen vinden. Via doe-opdrachtjes en soms eens 'huiswerk' laten we de kinderen ook tussen de lessen door verder ontdekken over de wereld van honden. We knutselen speelgoedjes of snuffelmatten voor de honden in elkaar en bakken lekkere 'hondse' koekjes.
We gaan uiteraard ook zelf met honden aan de slag. Er zal telkens min. 1 hond aanwezig tijdens deze lessen, op 3 momenten kunnen de kinderen elk zelf met een hond aan de slag. We eindigen met een toonmoment waarop de kinderen kunnen tonen wat ze geleerd hebben met en zonder de honden.

Om de veiligheid te garanderen werken we met door ons gekende honden. Het is dus niet mogelijk om deze lessen te volgen met je eigen hond. Je hoeft dus ook helemaal geen eigen hond te hebben om deel te nemen. Heb je wel een eigen hond of ga je vaak om met een hond van je grootouders of familie dan kan er eventueel een extra lesmoment ingepland worden met de eigen hond. Dit moment valt buiten deze lessenreeks. De kinderen kunnen dan zelf kiezen welke activiteit ze graag met de eigen hond willen doen.

PRAKTISCH
Deze reeks is opgebouwd uit 15 lessen. De lessen gaan telkens door op woensdagnamiddag in het eerste semester. We starten op 8 september en eindigen op 22 december met het toonmoment voor de (groot)ouders (tijdens het herfstverlof is er uitzonderlijk geen les)
We voorzien 2 leeftijdsgroepen met telkens maximum 8 deelnemers per groep
Groep 1: van 13u45 tot 15u15 voor kinderen van het 2de - 3de en 4de leerjaar
Groep 2: van 15u30 tot 17u voor kinderen van het 4de - 5de en 6de leerjaar
Deelname kost 237 euro voor 15 lessen.

Interesse om deel te nemen: inschrijven kan door een mailtje te sturen naar annelies@happytail.be of via contacteer.

Een kamp voor echte hondenfans tijdens juli en/of augustus!

Elke dag leren we in de voormiddag bij over honden, en in de namiddag gaan we zelf met de honden aan de slag!

Je hoeft zelf geen hond te hebben om deel te nemen, wij zorgen voor een leuke sociale hondenbende. Je eigen hond meenemen naar dit kamp kan helaas niet.

 

Contacteer ons voor meer info.

Bekijk hier een filmpje van de afgelopen kampen.

 

LESSENREEKSEN VOOR HET HELE GEZIN

Binnenkort meer info.

Binnenkort meer info.

 

Uiteraard hebben we ook een ‘curatieve’ aanbod voor als het minder goed gaat tussen jullie viervoeters en kinderen.

Heeft je hond je kind gebeten, of gedreigd om je kind te bijten? Of maak je je zorgen om de interactie tussen je hond en kinderen?

Dan bekijken we samen wat er nodig is om de situatie zo veilig mogelijk te krijgen voor de kinderen, je hond(en) en jou als ouder en hondeneigenaar in een traject op maat.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Zit je met een vraag i.v.m. kinderen en honden en wil hier graag even kort in overleg gaan? Dan maken we graag een half uurtje voor je vrij om telefonisch of via skype even je vraag te bespreken. Dit gesprek is vrijblijvend. Je beslist dus nadien zelf of je al dan niet meer begeleiding nodig zou hebben.

Interesse in een ‘screeningsgesprek’? Geef ons dan een seintje via het contactformulier.

HappyTail_KINDHOND_ZwangerSchoentjes_600x1200
Heb je vragen over Kind & Hond?
CONTACTEER ONS
HappyTail_KINDHOND_ZwangerBuik_600x1200

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX