WORKSHOPS/LESSENREEKSEN voor (jong) volwassen honden

Honden die de pup- en juniorlessen bij Happy Tail volgden en graag nog actief bezig zijn met hun hond, kunnen deelnemen aan de workshops op woensdagavond. Het aanbod van de workshops zal sterk variëren zodat elke hond en/of baasje wel iets kan vinden dat hem/haar ligt. Deze lessen zijn vooral bedoeld om het al eerder geleerde te onderhouden of te perfectioneren. Het plezierig om blijven gaan met uw hond, blijft ook in deze workshops bij Happy Tail voorop staan.

Ook honden die reeds over een basisgehoorzaamheid beschikken zijn hier welkom. Neem contact met ons op indien je graag zou deelnemen aan één van onze workshops. Afhankelijk van de ervaring van u en uw hond zullen wij al dan niet via een individuele les uitzoeken of deelname aan deze workshops kunnen voor eigenaars en honden die wij nog niet kennen. Let wel, indien uw hond een ernstig storend gedrag vertoont, verwijzen wij u graag door naar de privé-lessen voor storend gedrag en kunnen wij u niet toelaten tot de groepsactiviteiten.

De workshops worden telkens in blokken van 6 lessen georganiseerd en zullen meestal doorgaan op woensdagavond. Naast Annelies en Marianne, zullen ook externe lesgevers die expert zijn in specifieke workshops lesgeven. Hieronder kunnen jullie een greep uit ons aanbod vinden. In de agenda of via de facebook pagina kunnen jullie de concrete invulling van de workshops volgen.

De plaatsen in de workshops zullen beperkt worden, wees er dus snel bij of geef nu je interesse voor een workshop reeds door!

LESSENREEKSEN

DO AS I DO

Deze cursus is gebaseerd op het leerprincipe "sociaal leren". Dit wil zeggen leren door het gedrag van anderen te observeren en na te bootsen. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat honden de bijzondere aanleg hebben om sociaal te leren van mensen.

Zodra de hond het principe snapt, kan je het gebruiken om hem nieuwe dingen aan te leren.

Het is echter ook gewoon leuk om doen en voor de meeste honden en baasjes een nieuwe uitdaging. 
SPEUREN IN DE NATUUR

Gebruik de neus van je hond om samen plezier te beleven! Kortom: speurwerk, zoekspelletjes en snuffelplezier.
 • WANNEER: DONDERDAG ts 16u30 en 20u
 • 1 uur /groep, maximum 4 honden per groep
 • 55 euro voor workshop van 4 lessen
 • Instructeur: Marianne van Happy TailCOMBISPORT

CombiSport is een actieve en leuke hondensport voor enthousiaste en sportieve baasjes/hondjes want ook u moet mee rennen. Deze sport maakt de band met je hond nog sterker!

CombiSport is “the best of both worlds”: Een combinatie van agility of behendigheidsonderdelen op snelheid én gehoorzaamheidsonderdelen. Bij de CombiSport draait het om "samen", uw hond hoort dicht bij u te blijven, de nadruk ligt op samenspel in de volgende 4 onderdelen:

 • COMBI JUMP is een onderdeel waarbij hond én baas springen over vier lage hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld.
 • COMBI SPEED is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde uiteraard.
 • STORMBAAN, hierbij worden aangepaste toestellen uit de agilitysport recht achter elkaar opgesteld die uw hond mag nemen.
 • GEHOORZAAMHEID is gebaseerd op het GG-programma van de FHN. De hond hoort uiteindelijk netjes te volgen, te komen op commando en te apporteren. We starten heel eenvoudig maar gaandeweg wordt alles moeilijker gemaakt.


PRAKTISCH

 • WANNEER: WOENSDAG ts 19u30 en 21u45
 • 45 min /groep (starten om 19u30 - 20u15 of 21u), maximum 4 honden per groep
 • 55 euro voor workshop van 4 lessen
 • Instructeur: Annelies van Happy Tail

FIT FOR FUN

Spelenderwijs nieuwe uitdagingen voor Baas en Hond. De lessen in deze workshop worden ingekleed volgens verschillende thema's:

 • K9-games
 • Tonnenlol
 • De pappenheimers
 • Muzikale honden
 • Rally Obedience
 • Doggopoly
 • hersengymnastiek
 • ...

PRAKTISCH

 • WANNEER: Woensdag tussen 19u30 en 22u
 • 45 a 60 min / groep (starten om 19u30 - 20u15 - 21u)
 • 80 euro voor workshop van 6 lessen
 • Instructeur: Annelies & Marianne van Happy TailHALLOWEEN - TRICKS FOR FUN aka DOGGY DANCE

In deze workshop werken we aan gehoorzaamheid voor honden aangevuld met truckjes. Het is een leuke speelse manier waarin wordt aangetoond hoeveel je hond kent. U leert hoe u bepaalde oefeningen stapsgewijs aanleert en door gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen (targetstick, hekjes, klimrekje...) leren we de honden bepaalde oefeningen uitvoeren.
HOOPERS

In België is Hoopers echter nog weinig bekend. Heel jammer want het is echt een geweldige manier voor jonge honden als voorbereiding voor de Agility, deze mogen nog niet springen maar kunnen dan wel al genieten van verschillende stuuroefeningen. Daarom is deze sport ook zeer geschikt voor honden waarvoor, bijvoorbeeld door hun bouw, de sprongen en toestellen van de Agility te belastend zijn. Ook voor oudere honden of honden die door blessures niet meer in de agility mogen / kunnen deelnemen kunnen zich nog steeds volluit geven bij Hoopers. Een weinig belastende sport dus!

Ook is het gewoon vooral leuk om te proberen om zo goed mogelijk je hond op afstand te sturen en er recreatief spelletjes mee te spelen ! Zo kan je de hond leren dat jij op een plaats blijft staan en je jouw hond op commando een geheel parcours laat afleggen, ideaal als de conditie of fysieke toestand niet optimaal is maar je jouw hond wel fysiek wil plezieren.

Kortom voor iedereen en alle honden! In een Hoopers parcours zitten géén sprongen, maar een parcours bestaat uit een soort van hoepels, tunnels en tonnen waardoor de hond een uitgezet parcours kan afleggen..
TREIBBALL

Treibball is nog jonge sport, die veel aan populariteit wint vooral omdat deze sport weinig belastend is, waardoor het zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.

In het midden van een groot veld liggen max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen één voor één terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Alle honden kunnen, mits ze willen samenwerken met hun handler.

Er zijn ook heel wat spelvarianten te bedenken zoals een parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, tijd-gambling.
DOGFRISBEE

Dogfrisbee is ... de naam zegt het in feite zelf... frisbeeën met je hond. Dogfrisbee is een geweldig leuke en actieve hondensport die je in feite overal kan doen met je hond; in je tuin, in het park, op vakantie aan het strand, noem maar op.
CIRCELTRAININGBrains & Balance

Wie zich goed voelt in zijn vel, voelt zich goed in zijn hoofd. Dat is bij onze honden niet anders. Gezonde, atletische honden gaan vaak vrolijker door het leven dan minder fitte of geblesseerde exemplaren. BBB staat voor ‘Bewust bewegen en balanceren’ en dus gaan we in een BBB-workout aan de slag met lijf en leden. Door je hond kennis te laten maken met allerlei sportmateriaal (balanseieren, balanskussens, plankenparcours, tonnen en krukjes …) leert hij zijn lichaam beter positioneren en zijn evenwicht zoeken en behouden. Op die manier bouwen we aan de spierkracht van je hond en aan zijn zelfbewustzijn. Een erg leuke workout voor hond en baas! Elke hond, jong en oud, is welkom. Het is wel een vrij fysieke workout, maar we passen de oefeningen aan de hond aan.Hou de site in de gaten, binnenkort verschijnen er nog enkele nieuwe workshops in het aanbod.

VOOR MEER INFO OVER DE WORKSHOPS KIJK JE BEST EVEN OP ONZE FACEBOOK-pagina of MAIL NAAR annelies@happytail.be.