FAQ

HappyTail_KINDHOND_CavalierZetel_1200x600
Happy-Tail
Home | FAQ

Alle honden zijn welkom in onze lessen ongeacht de leeftijd of het ras.

Een pup leert razendsnel, het is dan ook belangrijk zo vlug mogelijk met je pup aan de socialisatie en opvoeding te beginnen. De ideale leeftijd voor het starten met groepslessen is 9-11 weken. Dan hebben de pupjes reeds een 2de vaccin gekregen (titterbepaling mag ook) en zijn ze alvast gewend aan jullie en hun nieuwe leefomgeving.

Pupjes kunnen starten in groepslessen tot een leeftijd van 4 maand. Eens ze ouder zijn wordt het leeftijdsverschil met de jonge starters wat groot en verwijzen we standaard door naar 1 of meerder individuele lessen.

Je bent welkom in de startles en theoretische skills-lessen van zodra je hem in huis hebt of nog beter voor je hem in huis hebt.  Zo heb je al heel wat info gehad eens je pup oud genoeg is om te starten met de groepslessen.

Wat met vaccinaties?

In de meeste hondenscholen kan je echter pas terecht als je pup volledig ingeënt is (leeftijd 12 of 16 weken). Dit uit angst voor het opdoen van enge ziekten tijdens de lessen of tijdens korte wandelingen op straat of in het veld. Hoewel dit niet uit te sluiten is, vinden vele dierenartsen het medisch verantwoord om met de socialisatie te starten zodra je jouw pup in huis hebt. Indien je pup van bij een goede fokker komt die de moeder goed heeft laten inenten, heeft hij van zijn moeder de nodige antistoffen meegekregen. In het nest is de pup vaak al voor de eerste keer ingeënt of getitterd. Pupjes kunnen enkele dagen na hun 2de vaccin/titterbepaling starten met de groepslessen. Het opstarten met de startles en de skills lessen kan uiteraard al vroeger omdat je deze lessen volgt zonder pup.

 

Als je zeker wil zijn van een plekje wel! Voor de gehoorzaamheidslesjes zitten we met een maximum van 4 pups per groep en kan het dus zijn dat je op een wachtlijst komt en even moet wachten tot er weer een nieuwe groep opstart. Jammer want het is natuurlijk beter om meteen met je pupje aan de slag te kunnen, ze leren razend snel in die eerste maanden en er is dus geen tijd te verliezen. Bij de skills lessen is er een permanente instroom mogelijk (deels theoretische lessen).

Indien je voordien nog geen puppyskills volgde bij Happy Tail wel. Tijdens de verschillende sessies, gaan we dieper in op het begrijpen van je hond (hondentaal), hoe goed te socialiseren, hoe leren honden, hoe je pupje verantwoord mentaal en fysisch uitdagen, hondenetiquette, .... Verder zijn er ook lessen op verplaatsing om hen de nodige zaken bij te leren en te socialiseren, ... . De theorertische lessen zorgen ervoor dat elke cursist dezelfde info meekrijgt en we deze zaken rustig kunnen bespreken. Op die manier verliezen we tijdens de lesmomenten met hond, geen kostbare tijd met het beantwoorden van dergelijke vragen omdat we er uitbgebreid de tijd kunnen voor nemen tijdens de theoretische lessen.

Tijdens een startles wordt heel wat 'start' informatie gegeven over hoe je op een beloningsgerichte manier een pup/hond opvoedt. Dit doen we vooral omdat we ernaar streven de pup een zo optimaal mogelijke start te geven in zijn nieuwe thuis. Tegenwoordig is er vaak een 'overdaad' aan informatie en adviezen waardoor het moeilijk wordt nog een bepaalde lijn te volgen. In deze kennismakingsles zetten we alle belangrijke opvoedingsaspecten (zindelijkheid, benchtraining, relatie opbouw,...) uiteen. Tevens kunnen we in deze les dieper ingaan op de specifieke vragen die cursisten hebben over hun hond en/of hun gezinssituatie. Zo kunnen we ook de woonsituatie en mogelijkheden van de omgeving van de hond makkelijker kaderen voor het geven van advies (bv. plaats van bench, mogelijkheden in de tuin, ...).

Indien u start met een pupje jonger dan 4 maanden en er een plekje vrij is in de groepslessen wel. Er start ongeveer om de 3 weken een nieuwe groep op. Voor de puppyskills lessen kan je elk moment instromen. Op doe manier bent u meteen op een goede manier bezig met de socialisatie van je pupje en doe je de nodige kennis op.

Indien je hond al ouder is dan 4 maanden, wordt er tijdens de kennismakingsles bekeken wat jullie willen wensen zijn. Vaak kan u na een 2-tal individuele lessen aansluiten bij een groepsles met honden van dezelfde leeftijd of hetzelfde niveau.

Gaat of ging u met uw hond reeds naar een andere hondenschool, dan bekijken we eerst op maat welke aanpak het best geschikt zou zijn.

Let wel... voor de groepslessen werken we telkens met maximum 4 honden. Dit is een bewuste keuze om de kwaliteit en de individuele begeleiding te kunnen garanderen. Indien nodig werken wij met wachtlijsten of sturen wij door naar andere hondenscholen. Ben je graag zeker van een plekje? Neem dan tijdig contact met ons op.

Ja. Happy Tail investeerde in een indoortrainingsruimte die we heel het jaar ter beschikking hebben. Gedurende de winterperiode gaan de lessen sowieso binnen door. Tijdens de zomermaanden trainen we bij goed weer graag buiten, bij slecht weer gebruiken we de binnenruimte. De lessen bij Happy Tail worden enkel geannuleerd wegens ziekte van de lesgever, indien ook en andere lesgever niet voor vervanging kan zorgen.

De hoofdreden waarom we dit niet doen is om de cursisten te motiveren om maximaal aanwezig te zijn op het merendeel, of liever nog, op alle lessen. Enkel op die manier kunnen de gewenste vorderingen bekomen worden wat niet alleen leuk is voor de hond en de cursist, maar ook voor ons als lesgevers. Daarnaast moeten wij vaak werken met wachtlijsten omdat we met een maximum van 4 honden per groep werken. Het zou jammer zijn gemotiveerde nieuwe cursisten te laten wachten als er toch plaats is in de lessen wegens regelmatige afwezigheid.

Dit varieert erg van hond en eigenaar. Voor de basisgehoorzaamheid van een huis- tuin- en keukenhond, kom je al heel ver met een puppakket. De meeste eigenaars nemen ook nog een juniorpakket van 6 lessen omdat honden vanaf de leeftijd van 5 a 6 maanden al in een puberteit kunnen komen en de mensen op die manier ook tijdens de startperiode van de puberteit de nodige begeleiding krijgen.

De meeste pups en jonge honden zijn al behoorlijk moe na een intensieve les van 30 minuten. Bij Happy Tail je oefent iedereen gelijktijdig terwijl de lesgevers individueel advies geven voor elke cursist. Tijdens de 30 minuten les zijn er dus geen 'wachttijden' omdat iedereen beurtelings een oefening doet. Ervaring leerde ons dat lessen van meer dan 30 minuten vaak net te lang zijn waardoor de honden de les eindigen met een negatief gevoel omdat ze moe worden en het concentratievermogen op is.

De workshoplessen duren 45 minuten omdat de honden dan vaak al wat ouder zijn en al wat meer aankunnen en omdat er ook vaker pauzes vallen tussen de oefeningen door.

Dit is afhankelijk van wat voor 'type' hond je hebt maar uiteraard ook van je eigen ambities. Bij Happy Tail streven we ernaar je zoveel mogelijk bagage mee te geven zodat je na 1 of 2 lesblokken zelf aan de slag kunt (en waardoor het niet nodig is om jaren naar de les te komen voor basistraining).

Wanneer je hond en je zelf plezier beleeft aan nieuwe uitdagingen en aan het leren van nieuwe zaken, dan kan je kiezen overgaan naar een school die gespecialiseerd is in een bepaalde hondensport of naar het volgen van workshops bij Happy Tail. Deze workshops bieden een variatie aan 'hondse bezigheden', voor elke hond- baascombinatie wat wils dus ... . We streven ernaar jullie kennis te laten maken met verschillende hondensporten, telkens in een workshop van ongeveer 6 lessen. Deze afwisseling van verschillende workshops geeft je de mogelijkheid om enkel in te schrijven voor de workshop die jou en je hond liggen.

Uiteraard ben je welkom in één van onze workshops, op voorwaarde dat je hond geen probleemgedrag vertoont naar mensen of andere honden. Hou er ook rekening mee dat slipkettingen, CM-collars, ... ed niet toegelaten zijn. Bij twijfel kan je ons altijd even contacteren, we bekijken graag of met enkele eenvoudige aanpassingen deelname mogelijk is.

Omdat we de kwaliteit van onze lessen ontzettend belangrijk vinden, wordt je bij Happy Tail steeds begeleid door professionele lesgevers.

De basisgehoorzaamheid wordt gegeven door Annelies, gecertificeerd door APDT-BeNe met als lidnummer NL00152 (www.apdt-bene.net ; the association of Pet Dog Trainers for the Netherlands and Belgium). Daarnaast streven wij ernaar om ons jaarlijks bij te scholen door het volgen van internationale symposia en opleidingen. Zelf geven wij ook bepaalde workshops waarvoor wij de nodige opleiding volgden.

Voor andere disciplines werken wij samen met gastinstructeurs die de niet alleen de nodige opleiding maar ook de nodige ervaring hebben in het geven van de specifieke discipline. Zo ben je bij Happy Tail altijd in goede handen. Meer info over onze lesgevers kan je vinden onder ‘over Happy Tail’.

Hondenschool Happy Tail

Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere

annelies@happytail.be

Aanmeldingsformulier   |    Algemene Voorwaarden   |    Huisregels
Copyright © 2020 Happy Tail   |   Webdesign by DIGIFOX

Copyright © 2020 Happy Tail
Aanmeldingsformulier
Algemene Voorwaarden
Huisregels
Webdesign by DIGIFOX